Vi odlar – du äter.

Vi odlar grönsaker med småskaliga metoder i Tvärålund, 5 mil från Umeå. Vi odlar det vi själva vill äta och med respekt för människor, djur och natur. Grönsakerna säljer vi direkt till dig och skippar mellanhänderna.

Vi komponerar kassen

som varje gång innehåller ungefär sju sorters grönsaker till ett värde av 229 kronor. Vi ser till att du får helt nyskördade grönsaker av högsta klass. Våra kassar är både färgsprakande och varierade. Varje kasse innehåller allt från sallad till morötter och gurka.  Totalt odlar vi ett trettiotal olika grönsaker och flera av dem odlar vi flera sorter av.

Vadå kålrabbi?

Vi skickar med ett brev i varje kasse där vi berättar om vad som hänt på gården under den gångna veckan, vilka grönsaker som kassen innehåller och hur vi brukar tillaga dem. Klassiker som morötter, rödbetor och squash är basen i kassen men vi försöker också utmana dig med någon enstaka spännande och lite ovanlig gröda som kålrabbi eller purpurkål.

Se med egna ögon.

Vi tror att det är viktigt att återknyta kontakten mellan konsumenter och jordbrukare. Vår gård är alltid öppen om du vill se med egna ögon hur din mat produceras och några gånger per år ordnar vi gårdsfest med fika och barnaktiviteter. Har du inte möjlighet att besöka oss kan du följa dina grönsaker i realtid i vårt nyhetsbrev, instagram och facebook.