Från vår åker till din dörr

Vi levererar till Umeå, Vännäsby och Tvärålund

VAD INNEHÅLLER KASSEN?

Varje kasse innehåller 6-8 olika grönsaker till ett värde av 229 kronor. Innehållet varierar från vecka till vecka och vi väljer ut det som just nu är i säsong.

Förutom grönsakerna skickar vi med ett brev med våra bästa recept och tips på hur du kan använda dem!

I början av säsongen kan en grönsakskasse se ut så här:

Gurka Vi odlar både vanlig slanggurka och västeråsgurka. Nyskördad gurka som inte behövt transporteras långt har en helt annan smak och textur än den du är van vid!

Morötter I början av säsongen är morötterna små och mjälla.

Ruccola Jacobs favoritgröda. Pepprig och god. Spara den inte för länge - ruccola är en ömtålig grönsak.

Broccoli Kålrikets konung.

Sallad En stor del av vår sallad är av bataviatyp - ett mellanting mellan blad- och huvudsallad

Majrovor En lite bortglömd goding. Släkt med både rädisor och kålrot.

Pak Choy En spännande favorit från Japan. God att woka.

I oktober blir innehållet mer höstigt och då kan det se ut så här:

Gulbetorna är stora och fina på senhösten. De påminner om rödbetan men saknar den starka färgen.

Favaböna Innan den blev trendig på söder gick den under namnet bondböna. Har sitt ursprung kring medelhavet men trivs utmärkt även i Västerbottens lite kärvare klimat.

Delikatesspotatis Vi odlar flera spännande potatissorter. Bland annat Arran Victory med lila skal och Red Emmalie med helt rött kött. Utan potatis överlever man inte!

Kålrot I grytor, soppor eller tunt skivad rå.

Matpumpa eller vintersquash, som vi odlare burkar kalla den. En spännande gröda eftersom den kan lagras länge i rumstemperatur. God att ugnsbaka eller göra soppa på.

Vitkål Nyskördad vitkål är något alldeles extra. Vi brukar göra surkål av en stor del av skörden.

Kryddiga asiatisk bladgrönt, flera asiatiska grönsaker passar riktigt bra i vårt klimat och trivs när det börjar bli kallt på hösten. En blandning av Mizuna, tatsoi, tatsai, purple frills och red giant. Fin pepprig smak.

Just nu är det vinter i grönsakslandet. Vill du veta när det är dags att anmäla sig för 2019 års grönsaker? Fyll i ditt namn och epost här.

Vi odlar – du äter

Vi vill vara dina bönder. Dela skörden med oss och få massor av nyskördade grönsaker under hela skördesäsongen.

Hämta eller få hemcyklat

Dina grönsaker levereras direkt hem till dig. I centrala Umeå kommer grönsakerna med cykel och bor du längre ut kör vi hem dem med elbil. Du väljer själv om du vill få grönsaker varje eller varannan vecka.

Det ska vara lätt att äta

I varje kasse skickar vi med våra bästa recept och tips på hur du ska använda grönsakerna. Vi berättar också varje vecka om vad vi arbetar med på gården och hur grönsakerna växer. Är du nyfiken på hur dina grönsaker odlas är du hjärtligt välkommen att besöka oss och se med dina egna ögon!

Klassiker och överaskningar

Vi odlar det vi själva vill äta. Det betyder att vi har ett brett utbud av grönsaker, både klassiker som morot eller gurka och mer ovanliga och nästan bortglömda grödor som kålrabbi eller purpurkål.

Du räddar världen (och bönderna)

Häng med i matrevolutionen. Andelsjordbruk är en växande rörelse som ställer hela matindustrin på huvudet. Genom att producenter och samarbetar direkt får du överlägsen kvalitet och service samtidigt som du hjälper oss att utveckla en hållbar matproduktion.

leveranser i samarbete med:

leverantör till:

leverantör till:

I samarbete med: